Leuke wijnadressen

Wijnrestaurant Mes Amis

Limburgse liefde in het glas en passie op het bord

Dát kun je beleven bij Wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht. In het afgelopen zomer vernieuwde restaurant aan de Tongersestraat weten eigenaars Annaline en Patriek (moeder en zoon) je te verrassen met smaakvolle wijn-spijscombinaties.

Het originele van dit restaurant is dat regionale wijnen, uit Limburg en België, de basis vormen. De gerechten worden bij de wijnen gecreëerd. En dat blijkt een gelukkige keuze. Want we mochten constateren dat Limburgse en Belgische wijnen volwassen zijn geworden, tegenwoordig een goede kwaliteit bezitten – onder andere geholpen door de klimaatopwarming – en dus prima in staat zijn om als uitgangspunt te dienen!

De formule van Mes Amis is een verrassingsmenu, van 4 tot 9 gangen, begeleid door een wijnarrangement.

Wij genoten van een 4-gangen menu, of eigenlijk dus: een 5-gangen wijnarrangement (het aperitief meegerekend) met amuses en 4 gerechten:

Aperitief: frisse, droge mousserende wijn: een Vonkeltje Vriendschap riesling brut, volgens méthode traditionnelle van Landgoed Overst in Voerendaal, hierbij enkele amuses.

Zachte droge witte wijn van oude Limburgse zeebodem: Blend van auxerrois en pinot blanc van Wijndomein Pietershof in Teuven met een combinatie van tomaat, avocado en garnaal.

Houtgelagerde, aromatische blend van pinot gris en souvignier gris: Cuvée Mes Amis van Wijngaard St. Martinus in Vijlen met een combinatie van schol en beurre blanc.

Harmonieuze, aardse pinot noir van Wijnkasteel Genoels Elderen in Riemst met kalfslende in een combinatie met paddestoelen en gnocchi.

Blend van pinot noir, dornfelder en regent: Cuvée Patriek van Wijngaard St. Martinus in Vijlen met een kaasgerecht van Val Dieu vergezeld van gelei van rode wijn en gesuikerde druiven.

De wijnen waren mooi in balans met de heerlijke creaties. Sommige wijnmakers zoeken samen met Annaline dan ook naar de perfecte blend of rijping van hun wijn zodat deze past bij Mes Amis. Fijn dat de gastvrouwen ook weten wat ze schenken en een mooie toelichting kunnen geven op de wijnen.

Wij hadden een zalige avond bij Mes Amis!

OverPia

Docente van De Rooi Pannen en Vinoloog