Voor 4 personen:
300 gr cantharellen of andere paddenstoelen of combinatie met gedroogde paddenstoelen
5 takjes platte peterselie
3 eierdooiers
20 gr boter
20 cl vloeibare room
12,5 cl volle melk
zout en peper

Bereiding
• Snij het onderste stukje van de steeltjes van de cantharellen of paddenstoelen en was of veeg ze zorgvuldig schoon. Was en droog de peterselie en hak deze fijn.
• Mix twee derde van de paddenstoelen met de room. Breng op smaak met peper en zout.
• Laat de boter smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de rest van de paddenstoelen gedurende 8 minuten. Voeg de gehakte peterselie toe en peper en zout. Hou apart.
• Breng de melk aan de kook in een steelpan met dikke bodem. Haal het vel van de melk. Voeg, van het vuur af, de paddenstoelenroom en de eierdooiers toe. Meng en verwarm op laag vuur zodat het mengsel dikker wordt. LET OP: het mag niet koken!
• Verwarm de oven op 180 graden C. Verdeel de gebakken paddenstoelen over klein vormpjes en giet de paddenstoelenroom erover. Bak 20 minuten in de oven au bain-marie.

Van harte aanbevolen met een hout gerijpte witte wijn zoals Les Bertholets grande reserve Chardonnay.

Vorig bericht

Wijnrestaurant Mes Amis

Volgend bericht

Italiaanse pastasaus met venkelworst, wijn en tomaten

Pia

Pia

Docente van De Rooi Pannen en Vinoloog