Tips wijn/spijs

Italiaanse pastasaus met venkelworst, wijn en tomaten

Heerlijk door de combinatie van het varkensvlees met de frisheid van de venkel en tomaten. Neem (bio-)worstjes van goede kwaliteit!

Voor 6 personen

Ingrediënten:
1 Eetlepel olijfolie
450-500 gr. Venkelworstjes of varkenssaucijsjes en een flinke eetlepel venkelzaad
Twee tenen knoflook
Eventueel 1 venkel
Flinke scheut rode wijn
2 Blikken gepelde tomaten van goede kwaliteit
Zout en peper

Bereiding:

Hak de knoflook fijn, druk de vulling uit de worstjes en, als je venkelzaad gebruikt, kneus deze in een vijzel. Snij eventueel de venkel in kleine stukjes.

Fruit de knoflook kort in de olijfolie in een braadpan. Voeg de inhoud van de worstjes en het venkelzaad toe en maak met een vork het vlees wat los van elkaar. Het hoeft niet helemaal rul te worden, het is lekker als er wat grove stukken overblijven. Bak gaar maar niet te bruin. Voeg eventueel de in kleine stukjes gesneden venkel toe voor een nog frisser effect. Laat deze even mee bakken. Giet de rode wijn over het geheel en laat het vleesmengsel de wijn opzuigen door te koken op een laag pitje. Voeg dan de gepelde tomaten en het sap toe en maak de tomaten fijn. Voeg peper en zout toe naar smaak. Hou er rekening mee dat de worstjes ook al zout bevatten! Laat zachtjes verder koken tot alle smaken mooi geïntegreerd zijn en de saus dik is geworden.

Heerlijk bij verse tagliatelle met geraspte parmezaanse kaas naar smaak.

Wijnadvies:  Feudo Arancio Nero-dAvola of Molto Purezza Negroamaro-del-Salento

OverPia

Docente van De Rooi Pannen en Vinoloog