Fonte do Ouro, bron van vloeibaar goud?

Dat is wel wat overdreven. Maar de naam van de serie wijnen uit de Portugese Dao suggereert kwaliteit en dat klopt als een bus! Prima gastronomische wijnen om je maaltijd nog smakelijker te maken.

De witte,

gemaakt van de inheemse encruzado en arinto, verloochent zijn afkomst van de granieten bodem niet: je proeft frisheid en mineraliteit. Met zijn hints van appel, peer en perzik is hij verder een ideale begeleider van visgerechten en zeevruchten. Ook als aperitief niet te versmaden!

(€ 43,95 per doos van 6)

De Fonte do Ouro encruzado

is mijn persoonlijke favoriet. Hij heeft 4 maanden vatrijping en bâtonnage (het doorroeren van het bezinksel waardoor er meer aroma’s vrijkomen en er een rondere, rijkere structuur ontstaat) ondergaan en geurt naar tropisch fruit en toast. Hij heeft nog steeds een fantastische frisheid maar is ook vol met een complexe lange afdronk. Heerlijk bij een mooi gegrilde vis van de barbecue of uit de oven en bij rijpe kazen!

(€ 13,95 per fles)

De rode

is gemaakt van de nobelste druif van Portugal: touriga nacional en verder alfrocheiro en jaen. Geurt naar rood fruit, earl grey en toast. Heeft 6 maanden op eiken mogen rusten en mooie zachte tannines ontwikkeld.

(€ 43,95 per doos van 6)

De rood reserve

heeft behalve bovengenoemde druiven ook nog tinta roriz – het broertje van de Spaanse tempranillo – in de assemblage en heeft een elegante houttoets (9 maanden op hout). Een stevige rode wijn is het resultaat met aroma’s van rode bessen en chocolade. Een wijn om van te genieten bij stevig geroosterd rood vlees – in de zomer op de barbecue – of bij wild – in de winter.

(€ 13,95 per fles)

Alle wijnen zijn verkrijgbaar bij ViaPia en te proeven tijdens de proeverij Portugal op 10 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur

 

 

 

 

 

 

Vorig bericht

De uitgebalanceerde terroirwijnen van Boas Quintas in de Portugese Dão

Volgend bericht

Chinees/Aziatisch eten met Pica Peixe wit: een heerlijk duo!

Pia

Pia

Docente van De Rooi Pannen en Vinoloog